Naar inhoud

Cuijkse Cantheelen

De opdracht die we kregen voor dit project: het creëren van een herkenbare woonomgeving voor dementerende ouderen. Daarnaast moesten een aantal algemene ruimtes worden ingericht. De grootste uitdaging voor ins lag in het realiseren van een gezellig en modern restaurant, geschikt voor alle doelgroepen: de bewoners van de Cuijkse Cantheelen, familie, medewerkers en bovenal de inwoners en toeristen van en in Cuijk.

Zorggroep Pantein heeft in dit grote gebouwencomplex erg “out of the box” gedacht waar het gaat om het restaurant. Om het niveau van een échte horecagelegenheid te bereiken is de uitbating van het gehele restaurant uitbesteed aan cateringbedrijf Hutten. Hierdoor hebben de kwaliteit van de gerechten en de professionaliteit van de bediening een enorme boost gekregen. Om voor het restaurant tot een passende inrichting te komen hebben we, vanzelfsprekend in samenspraak met onze klant, gekozen voor een mix van een modern interieur gecombineerd met enkele klassieke stijlelementen die geheel in het “Cantheelen (kastelen)” ontwerp van de architect en van het gebouw passen.

In het bijzonder de keuze voor stoelen met een RVS frame en een viltstoffering op de rug ziet de inrichting van het restaurant er in eerste instantie gezellig maar ook statig en modern uit. Door hier klassieke elementen zoals grote barokke schilderijlijsten en kroonluchters mee te combineren is er een unieke inrichting ontstaan. Het open karakter van de keuken wordt benadrukt door de keuken te omlijsten met een strakke maatwerkkast waarin diverse streekproducten worden getoond.

De tien huiskamers voor dementerende ouderen zijn allemaal anders ingericht zodat het unieke karakter van het interieur en van het individu wordt benadrukt. Onze wetenschappelijk onderbouwde 'Kijk op dementie' is hierbij als uitgangspunt genomen.

Wij zijn trots op het resultaat van onze projecten. Wilt u weten hoe wij uw ruimtes kunnen verfraaien? Neem dan contact met ons op.

‹ terug naar overzicht
Meer infor over onze aanpak bij de Cantheelen? Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
onze tweets
Bij de inrichting van de ontmoetingsruimte van locatie Hoogstede hebben wij ons laten inspireren door de ruimtelijk… twitter.com/i/web/status/9…
nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws