top of page

Onze projecten

De Wever, locatie Eikenhuys

Onlangs heeft W2 Moments de inrichting verzorgd van het nieuwe, duurzame, toekomstbestendige en sfeervolle verpleeghuis Eikenhuys, gelegen in het centrum van Berkel-Enschot. Eikenhuys is het nieuwe woonzorgcentrum van De Wever voor mensen met de diagnose dementie. 

 

De Wever is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Tilburg. U bent bij De Wever aan een vertrouwd adres als het om zorg, behandeling of diensten in een van hun locaties of bij u thuis. 

We hebben in prettige samenwerking met het projectteam van De Wever het Grand Café, ontvangstruimte, welzijnsruimte, dagbesteding en huiskamers ingericht. 

 

Anja Meeuwessen, Rudy Arts en de andere projectleden: bedankt voor de prettige samenwerking: 

 

Wij wensen de bewoners heel veel woonplezier en de zorgmedewerkers een prettige werkomgeving.

Benieuwd naar onze aanpak en kennis van de zorgmarkt? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer over wie wij zijn en wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen. 

Brabantzorg, Verpleeghuis Nieuwe Hoeven

Bij Verpleeghuis Nieuwe Hoeven in Schaijk tonen de indeling van het terrein, de bewegingsvrijheid in het gebouw en de inrichting van de appartementen, woonkamers en het buurthuis aan dat Brabantzorg het welzijn van haar bewoners altijd centraal stelt. W2 Moments heeft met veel plezier een aantal inrichtingsstijlen voor de woongebouwen ontwikkeld, die aansluiten bij het landelijke karakter van het project én die inspelen op het verbeteren van het welbevinden van de bewoners. 

 

Met landelijkheid als basis heeft W2 Moments een drietal stijlen ontwikkeld, waardoor elke woonkamer een uniek karakter krijgt. Dankzij de thema’s Landelijk Basic, Scandinavinsch wonen en Robuust Living, en de afwisseling in gebruikte kleuren en meubelstoffen die er per thema gebruikt zijn, is niet een van de tien huiskamers hetzelfde. Wat het project voor W2 Moments extra leuk maakte om te doen, was de vraag om ook te adviseren over kleuren van keuken en raambekleding en het afstylen tot in de puntjes te verzorgen. 

 

En het feit dat onze klant Brabantzorg erg tevreden is met het resultaat, uiteraard.

 

Bekijk meer over dit bijzondere project via de volgende link, klik hier.

Zorgpartners Midden-Nederland, locatie Floravita

W2 Moments heeft kortgeleden Floravita, een hele mooie locatie van Zorgpartners Midden-Nederland, ingericht.

 

Floravita is rustig gelegen aan de rand van het dorp, in de boomrijke omgeving van Boskoop. Vanuit sommige appartementen is er zicht op de kwekerijen die voor de regio zo karakteristiek zijn. De kenmerken van dit gezellige dorp zijn ook karakteristiek voor dit centrum. Het gebouw zelf is licht en open, met veel ruimte voor contact met elkaar.  

 

Floravita is een centrum voor 104 cliënten, en biedt verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen. Bij deze verpleeghuiszorg is de multidisciplinaire aanpak met een team van behandelaren een integraal onderdeel. Mensen die thuis wonen met een vorm van dementie kunnen gebruikmaken van de dagbesteding.

 

Op basis van de wensen van de bewoners, worden activiteiten georganiseerd. Dit resulteert in een divers activiteitenprogramma. Ook senioren uit Boskoop zijn welkom in Floravita. 

Zorgspectrum, locatie de Kuifmees

W2 Moments heeft De Kuifmees, de nieuwste locatie van Zorgspectrum, compleet ingericht. Dit was een uniek project, omdat er sprake was van een grote transitie van een kantoorgebouw naar een modern en huiselijk zorggebouw. Dankzij een tijdige en ingenieuze samenwerking met Studio ID+ kon het proces van bouwkundige inrichting en de keuze voor losse inventaris gebundeld worden. Dit heeft ertoe geleid dat alle aspecten van de inrichting optimaal op elkaar – en op de bewoners - afgestemd zijn. We zijn heel trots op het eindresultaat!

 

ZorgSpectrum locatie De Kuifmees biedt mensen met dementie een aangename en stimulerende woonomgeving waar van alles te beleven is en waar bewoners actief betrokken worden bij de (dagelijkse) bezigheden. De Kuifmees heeft 76 studio’s (woonslaapkamers) verdeeld over 5 woonlagen. Elke etage heeft naast de studio’s twee gemeenschappelijke woonkamers met keuken en balkon. Op de begane grond bevindt zich ook een tuinkamer met een terras en een tuinkamer met directe toegang tot de tuin.

 

Daarnaast bevinden zich verspreid door het gebouw verschillende themaruimtes. Hier kunnen wisselende bezigheden worden gedaan, zoals het ontmoeten van anderen, ontspannen en muziek beleven. Bij deze ruim opgezette woonvorm hoort ook een mooie tuin waar bewoners kunnen vertoeven. In De Kuifmees hebben zij namelijk veel bewegingsvrijheid: ze kunnen zich in principe vrij door het hele gebouw en de omsloten tuin bewegen. Hierbij is het belangrijk dat de omgeving ze een beetje helpt zich te oriënteren: zo is er veel aandacht besteed aan kleurgebruik op wanden en aan de plaatsing van - en keuze voor - de verlichting zodat de bewoners op een natuurlijke manier hun weg weten te vinden.