top of page
Zoeken
  • W2 Moments

Duurzaam meubilair in de zorg

Duurzaamheid in de zorg is van vitaal belang, zeker gezien de omvang van deze ‘markt’. En dit geldt niet alleen voor verbruiksmaterialen die worden ingezet bij het verzorgen van bewoners, maar ook voor de fysieke omgeving waarin zij wonen. Meubilair speelt een belangrijke rol in de zorgsector, waarbij – als het goed is - comfort, functionaliteit en duurzaamheid samenkomen. Het belang van duurzaam meubilair wordt zodoende steeds crucialer. Wat kan W2 Moments op dit gebied eigenlijk bieden?


Langdurige duurzaamheid

Ten eerste, het lang meegaan van hoogwaardig meubilair is op zichzelf al een vorm van duurzaamheid. In de context van de zorg betekent dit dat duurzame meubelstukken niet alleen bestand zijn tegen intensief gebruik, maar ook jarenlang comfort en ondersteuning bieden aan patiënten en zorgverleners. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige meubels die lang meegaan, verminderen zorginstellingen de noodzaak van frequente vervanging, wat op zijn beurt de ecologische voetafdruk verkleint door het verminderen van afval en grondstoffen.


Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat duurzaamheid niet alleen draait om de levensduur van meubels, maar ook om de productieprocessen die eraan ten grondslag liggen. Als fabrikant hebben wij hierbij een extra verantwoordelijkheid, die wij invullen door ervoor te zorgen in de loop van 2024 in het bezit te zullen zijn van de ISO14001 certificering. Deze getuigt van ons streven naar operationele excellentie en duurzaamheid in alle aspecten van onze bedrijfsvoering, en waarborgt dat onze productieprocessen voldoen aan internationaal erkende normen voor kwaliteitsmanagement en continu verbetering, wat weer resulteert in efficiënter gebruik van middelen en een verminderde impact op het milieu.


Refurbishment

Een ander aspect van duurzaamheid in de zorg is de mogelijkheid om meubels te refurbishen. Door meubels te ontlakken, opnieuw te beitsen en opnieuw te stofferen, kunnen ze worden aangepast aan veranderende behoeften en trends, waardoor ze een tweede leven krijgen en de levensduur wordt verlengd. Dit vermindert niet alleen de vraag naar nieuwe grondstoffen, maar vermindert ook de hoeveelheid afval die anders zou worden gegenereerd door het afdanken van oude meubels. Bovendien biedt het refurbishen van meubilair zorginstellingen de mogelijkheid om kosten te besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen te bevorderen.


Duurzaamheid is veelomvattend

Al met al is duurzaamheid in meubilair voor de zorg een veelomvattend concept dat verder reikt dan alleen het fysieke aspect van de meubelstukken zelf. Het omvat ook de productieprocessen, certificeringen en mogelijkheden voor refurbishment die bijdragen aan een meer verantwoorde en milieuvriendelijke benadering van meubilair in de zorgsector. Door te streven naar duurzaamheid op alle niveaus, kunnen zorginstellingen niet alleen de kwaliteit van de zorg verbeteren, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet voor toekomstige generaties.

Comentarios


bottom of page