Naar inhoud

De Beer

Onlangs heeft kleinschalig woonproject De Beer in Naarden haar deuren geopend. Hier wonen 24 mensen met psychogeriatrische achtergrond samen op een zo normaal mogelijke manier.

In De Beer ontvangen de bewoners 24 uur per dag natuurlijk wel intensieve zorg en ondersteuning. Zij leven samen in kleine groepen van 8 personen. Elke groep heeft een eigen ruimte met een gemeenschappelijke huiskamer en keuken waar de sfeer huiselijk en vertrouwd is. De sfeer is afgestemd op de Gooische leefsfeer die de bewoners gewend zijn.

De bewoners brengen samen de dag door. Hier worden de dagelijkse huishoudelijke klusjes uitgevoerd en is er plaats voor ontspanning. De realisatie van de drie huiskamers (met de thema's nostalgisch, klassiek en landelijk) kwamen onder andere tot stand dankzij intensief voorwerk van diverse medewerkers van Amaris die ons voorzagen van inspirerende sfeerborden met hun interpretaties van de wenselijke inrichting.

‹ terug naar overzicht
Meer info over onze aanpak bij De Beer? Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
onze tweets
Bij de inrichting van de ontmoetingsruimte van locatie Hoogstede hebben wij ons laten inspireren door de ruimtelijk… twitter.com/i/web/status/9…
nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws