Naar inhoud

Wetenschap

W2: Welzijn en Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de omgeving in belangrijke mate het gedrag en welzijn van de mens beïnvloedt. In samenwerking met kennispartners zoals BDO (Brein Dementie en Omgeving), uw wensen en onze ervaringen stelt onze ontwerpstudio een inrichtingsplan op. Dit plan wordt getoetst aan de wetenschap, zodat het inrichtingsconcept aansluit bij de huidige stand van kennis. Eén van de adviseurs die ons vaak bijstaat in het maken en toetsen van onze plannen is ervaringsdeskundige Wilma Lanke van BDO. Door gebruik te maken van deze wetenschappelijke onderzoeken kunnen goede en verantwoorde keuzes gemaakt worden. Want de inrichting moet niet alleen mooi zijn, maar ook verantwoord en functioneel zijn.

Een mooi plan met een uitstraling waar de bewoner zich ‘thuis’ zal voelen. Een prachtig praktijkvoorbeeld van deze aanpak leest u hier.

Wie is uw bewoner?

Eén van onze eerste vragen die we u stellen is ‘Wie is uw bewoner? Wat is hun achtergrond?” De antwoorden op deze vragen vormen de basis als het gaat om de inrichting van hun leefomgeving. Elke doelgroep vraagt namelijk om een andere benadering. Een groep mensen die altijd in stedelijk gebied heeft gewoond, wenst een andere inrichting dan een groep mensen die een landelijke of ambachtelijke achtergrond heeft. Door ons in te leven in de doelgroep, kunnen wij precies de vinger leggen op de details die het ontwerp straks net dat beetje extra geven. Een mooi praktijkvoorbeeld hiervan is hier te lezen.

Dementie als bepalende factor

Bij de keuze van zorgmeubilair is dementie bijvoorbeeld een bepalende factor. Dit uit zich in de keuze voor kleurgebruik, opstelling van de meubels en decoratie. Per ruimte werken wij uit wat juist wel of juist niet toegepast moet worden om een optimale omgeving te creëren. In onze uitwerking ‘Kijk op Dementie’ kunt u zien hoe wij de inrichting voor dementerende ouderen aanpakken. Wilt u deze uitwerking ontvangen? Vul dan het formulier op deze pagina in en u ontvangt het in uw mailbox.
Aanvraag 'Kijk op Dementie' Vul hieronder uw gegevens in en wij mailen het u.
onze tweets
Bij de inrichting van de ontmoetingsruimte van locatie Hoogstede hebben wij ons laten inspireren door de ruimtelijk… twitter.com/i/web/status/9…
nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws